Blog

Blog


Sabors del Maresme: descobreix els Esmorzars de Forquilla més exquisits

Restaurant Les Ferreres

Prepara el teu paladar per a una experiència inoblidable

El Maresme, amb la seva rica tradició culinària i una àmplia varietat d'ingredients frescos i de qualitat, és un veritable paradís per als amants de la gastronomia i també reivindica que els esmorzars de forquilla poden ser una bona excusa per a sortir de la ciutat. Fer senderisme, bicicleta, anar a visitar pobles petits, anar a la muntanya... i anar a esmorzar. Quan es realitza aquesta activitat, el cos requereix una combinació d'hidrats de carboni, proteïnes, i greixos saludables per mantenir-se amb força i resistència durant el recorregut.

Si ets un apassionant o apassionada dels esmorzars de forquilla i vols descobrir els sabors de tardor més exquisits de la comarca, com són els bolets o les mongetes del ganxet, et guiem pels 10 restaurants que ofereixen des de plats tradicionals fins a creacions culinàries ben innovadores.

  • Can Duran a Alella, on trobem una cuina de de mercat sense pretensions, senzilla i amb plats tradicionals com la botifarra amb mongetes, la tripa amb cigrons o els peus de porc guisats.
  • Can Martri a Sant Cebrià de Vallalta, on s'aposta,  sense deixar al marge tot el que van lluitar els seus avantpassats, per la qualitat, el producte de proximitat i el millor servei al client, tot innovant en productes elaborats com el "fuet" de pollastre fins a les botifarres de diferents gustos (de maduixes, calçots o de bolets).
  • Can Pallofa, al capdamunt de la Riera de Pineda de Mar, és un magnífic lloc per gaudir de la natura. Amb un menjador rústic molt acollidor, ofereixen esmorzars de forquilla a escollir a la brasa (cansalada, botifarra o galta de porc) més patata al caliu , torrada i allioli; freds ( amb varietat d'embotit o formatge) o cassoles ( amb cargols, peus de porc, callos amb cigrons o galta de porc) més torrada.
  • Can Roca a Tiana, que forma part d'un masia del segle XVI de planta quadrada a quatre vessants i que conserva una finestra gòtica amb rostres als brancals, ofereix una cuina casolana molt elaborada, plena de sabors, de sensacions i contrastos, a partir de l'entorn del territori que facilita l'arribada de productes frescos.

  • Can Rodon a Cabrera de Mar, situat en una antiga masia de 1708, i habilitada per oferir els seus serveis, tot reivindicant els bons esmorzars de forquilla.
  • Cal Víctor situat al centre de Canyamars , ofereix una cuina típica catalana i de temporada com són els calçots, les carxofes, els bolets o les carns de caça. A més, és ideal per gaudir de la tranquil·litat i el paisatge que es viu en aquest indret , idoni per passar el dia amb família practicant activitats a l'aire lliure.
  • Les Ferreres a Tordera, on trobem una cuina totalment casolana i especialitzada en carns a la brasa, cebolletas i esmorzars de forquilla amb assortit d'embotits de primera qualitat de la zona. A més disposa d'una àmplia carta de plats diversos preparats artesanalment que no us deixarà indiferents.

 

  • Teca Balís a Sant Andreu de Llavaneres, que ofereix una extensa varietat de productes frescos i esmorzars de forquilla i que, amb la seva firrma Amil és Cuina, el producte sibarita i la modernitat s'adapten en tot moment a les característiques de cada ocasió.
  • Restaurant El Jabalí a Sant Iscle de Vallalta, on es poden trobar deliciosos plats per degustar els seus esmorzars de forquilla, des de mandonguilles amb sèpia i pèsols, passant per estofat de senglar o cargols.
  • Restaurant Sant Antoni a Premià de Dalt, és un establiment gastronòmic amb una gran varietat de menús adaptats a diferents gustos i que oferiex esmorzars de forquilla ideals per començar el dia amb energia, sent una opció sana i nutritiva per a tots els públics.

 

Compartir